Czerwone placki z burakiem i pasternakiem - mieszanka bezglutenowa 185g
Dostępność: chwilowo niedostępny
10,00 zł
Krótki opis
Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. Smażyć na wolnym ogniu najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym.
Bez jajka też wychodzi! :).
Można też przygotować na sposób wegetariański z samą wodą (300ml). Najlepiej smakuje z kwaśną śmietaną, tzatzikami, czy sosem grzybowym.
Skład
Płatki owsiane bezglutenowe, mąka owsiana bezglutenowa, mąka shingoda (z kasztanów indyjskich), burak suszony 11%, pasternak suszony 7,5%, mąka teff, cebula suszona, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska, kurkuma, estragon, kardamon, pieprz.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1390KJ / 332kcal
Tłuszcz: 3,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,77g
Węglowodany: 57,7g
w tym cukry: 4,8g
Błonnik: 9,91g
Białko: 10,9g
Sól: 1,53g