Zielone placki ze szpinakiem - mieszanka bezglutenowa 175g
Dostępność: W magazynie
Dostawa 1-4 dni
10,00 zł
Krótki opis
Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. Smażyć na wolnym ogniu najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym.
Bez jajka też wychodzi! :).
Można też przygotować na sposób wegetariański z samą wodą (300ml). Najlepiej smakuje z kwaśną śmietaną, tzatzikami, czy sosem grzybowym.
Skład
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka shingoda (z kasztanów indyjskich), mąka teff, szpinak suszony 6,5%, czosnek suszony, czosnek niedźwiedzi, sól, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), pieprz.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1398KJ / 334kcal
Tłuszcz: 3,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8g
Węglowodany: 57,6g
w tym cukry: 5,4g
Błonnik: 6,5g
Białko: 13,5g
Sól: 1,7g